Zoek & Boek

Heerlijk fietsen langs de IJssel en op de Veluwe

De Pontjes route IJssel is een van de mooiste fietsroutes in Salland. De IJssel is een een de mooiste rivieren in Nederland, volgens velen zelfs de allermooiste. De combinatie van stromend water, de uiterwaarden, de natuurgebieden, de gezellige drukte van zowel schepen als pleziervaart maakt de IJssel een toeristische trekker van formaat.

Er ligt een kettingsnoer van parels langs de IJssel: van de bunkers en kazematten van de IJssellinie tot schilderplekken en rustige plaatsen om met je voeten aan de IJssel te zitten. De stad Deventer en de idyllische plaatsen Olst en Wijhe nemen een prominente plek in langs de IJssel.

Het maken van een fietstocht langs de IJssel is een intense belevenis. Een aanrader is om de rivier over te steken met een van de veren. Dan kunt u het Sallandse IJssel-panorama eens van een andere kant bewonderen

Op de fiets naar Deventer langs de IJssel

Park Nieuw Grapendaal is een prima begin punt om aan deze route te beginnen. U kunt natuurlijk ook kiezen om de de fiets naar Deventer te gaan. U fiets dan ook langs de IJssel naar de mooie historische stad. Deventer ligt op zo’n 5 km afstand van Deventer.